BUNYOLS DE QUARESMA

INGREDIENTS


250 gr. d'aigua (250cl aprox.)
50 gr. de mantequilla
50 gr. de llard de porc
un pesic de sal
40-50 gr. de sucre
5-10 gr. de llevat royal
170 gr. de farina blanca
4 ous
Anís

oli per fregir-los (jo faig servir de girasol, per un tema de cost) però tambè podeu fer servir d'oliva.

com apunt he de dir que la cassola ha de ser una que doni marge per remenar la pasta, si agafem una molt estreta no hi cap el batedor de barilles (el de tota la vida)

PREPARACIÓ


  •  En la cassola abans esmentada afegirem, l'aigua, la mantequilla, el llard de poc, la sal i el sucre, hem d'anar remenant per que es desfaci la llard i la mantega i es barregi be amb la sal i el sucre, tenim que aconseguir poder arribar a 100º, però que no arranqui el bull, més o menys son 8 minuts a un foc mig, si arranques el bull no passa res, però millor que no.


  • Mentre es calenta l'aigua passo la farina amb un tamisador i afegeixo el llevat.

  • Una vegada tenim l'aigua calenta li aboquem de cop (no s'ha d'afegir de mica en mica, sinó d'un cop) la farina i el llevat (que prèviament ja hem tamisat) i barregem amb un batedor de barilles o una forquilla (com millor us vagi), durant uns 15 segons, veureu que queda una pasta deixem refredar una mica, fora del foc.


  • Batem els ous lleugerament i als anirem afegint a la massa de mica en mica, barrejant la pasta amb els ous, deixem reposar uns minuts


  • Seguidament, posem una paella fonda amb abundant oli, quant NO estigui molt calent, li vaig afegint amb una cullereta de cafè (les mes petites o mitja de postre) boletes de massa, tenim la paella fora del foc perquè s’inflin, i una vegada que veiem que s’han inflat els posem al foc perquè es dorin, quant els tinguem dorats o al color que ens agradi (hi ha persones que els volen més cruets) els trèiem i posem en una plata amb paper absorbent, una vegada que estan freds els passem a la plata de servir, els rociem d’anís (amb un polveritzador – els venen a les cases de plàstic o de 20duros-) i els hi afegim el sucre per sobre.



Una de les coses que fan els meus fills, i esta bon es; en Víctor punxa el bunyol amb nata en spray i na Irene posa en el microones Nocilla i la carrega amb una xeringa després la injecta en el bunyol, això ja va al gust del consumidor.



També si voleu fer bunyols de bacallà el que podeu fer es afegir a la massa el bacallà esmicolat, dessalat i molt escorregut, evidentment no cal dir que no s’ha de posar sucre a la massa, també li podeu afegir julivert i all tallar molt petit o triturat. Queden molt bé





recepte de familia

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Xoxooooooooooo yo me apunto¡¡¡¡

Cuando me invitas?????????????
Besitossssssssss.

14 de febrer del 2010, a les 12:48
Félix Olivan ha dit...

Virginia, yo hago los buñuelos el jueves como manda la tradición, por lo que si quieres te pasas por casa.

14 de febrer del 2010, a les 14:44