Caldo de Nadal amb Carn d'Olla // Escudella
INGREDIENTS
OSSOS
2 de genoll de vedella (que siguin macos)
espinada de porc
2 carnanades de pollastre
1 tros de gallina
1/2 Qg carn de vedella
1/4 Qg carn de porc
2 Cuixes de pollastre
1/2 Qg. carn picada (1/4 de vedella i 1/4 de porc) per fer les pilotes + julivert, all, ou i una mica de pa ratllat i una mica de farina)
- piquem el all i el julivert, ho barrejem amb la carn el ou i el pa ratllat, quan quedi una massa uniforme, rectifiquem de sal i ja tenim el preparat per les pilotes inclos també per unes bones hamburgueses (estan collonudes)
- farem les pilotes i le passem per una mica de farina
1 butifarra blanca cuïta
1/2 Qg. de cigrons (previament el dia anterior els haurem d'haver possat a remull)
verdures pel caldo ( jo no posso col, perquè el gust no m'agrada ),
PREPARACIÓ
Jo tinc una cassola molt gran crec que és de 30 litres (penseu que el que sobra ho congel·lo una sol·lució molt bona)
Primer de tot posso els ossos, les carcanades i la gallina sols i els deixo bullir com 1 hora (compteu que jo tinc vitro) una vegada, el que si que vaig fent es treure la espuma, perquè així hem quedarà net.
Retiro i llenço els ossos (per que els bull, no tinc gossos!)
Afageixo les verdures i les deixo bullir durant 20 minuts (no cal més ja han tret els seu sabor i suc) , les reservem, hi han persones que els hi agrada, o si fem escudella les podem afegir, també i és el que li feiem als nens les fem amb pure de verdures amb una mica de caldo (bonissim).
Afegim els cigrons i també aigua si cal. els deixem bullir duant 3/4 d'hora, passat aquest temps els afegirem la carn (les butifarres i la carn picada no) i deixarem bullir 1 hora. Passat aquest temps ja tindrem preparades les pilotes les afegim i deixem bullir de 1/2 a 3/4 hora. Afegim les butifarres i deixem només de 10 a 15 minuts, sino s'ens desfarien, de totes maneres vigileu.
Separem la carn d'olla del caldo i la posem en una safata, fem la pasta que volguem i servim junts.
Si volem fer escudella barrejada, només cal fer;
- Quan possem a bullir la pasta (normalment son 12 minuts) al passar uns 5 minuts afegirem la carn, les vedures i els cigrons. (la carn i les verdures trossejades)
Aquesta recepta es meva, la vaig modificar de com ho feia la meva mare.
1 comentaris:
Sabia que eras un buen cocinero pero no tanto me has dejado BocaBadat. Bueno pues ya intercambiaremos recetas, que como las tuyas sean faciles y gustosas
Saludos Junco
Publica un comentari a l'entrada