Filet de vedella amb ençenalls de Foi i salsa de xampinyons
INGREDIENTS
4 Filets
1 Foi cru
Sal grossa
Salsa
1 ceba
1/2 Qg. de xampinyons
crema de llet
1 cullarada d'oli
sal
PREPARACIÓ
Primerament farem la base de la salsa (ja que es un plat que s'ha de servir calent), tallarem la ceba en juliana, i la possarem a la paella amb l'oli amb el foc baix que vagi caramelitzant, de mentres tallarem el xampinyons tambe en juliana, jo els poso en llimona perquè no s'hem posin negres; una vegada tinguem caramelitzada la ceba, afegirem els xampinyons i amb foc també baix els deixarem que es caramelitzin, quant tinguem els xampinyons en aquest punt els reservarem.
Tallarem els ensenalls de Foi i els començarem a fer a la plantxa ben calenta, quan comencin a deixar el oli possarem els filets i els farem (sempre al punt); quan estem en aquest punt agafarem la ceba i els xampinyons i els hi afagirem la crema de llet, deixarem que redueixi, una vegada la base de la salsa estigui feta la passarem per una batedora fins deixar la salsa ben lligada (rectifiquem de sal). mentres el filet i el Foi estaran ja a punt de servir els hi afegim la sal grossa (al gust)
A l'hora de servir posarem en un plat el filet per sobra uns encenalls de Foi i al costat la salsa de xampinyons.
(na Nieves no m'ho va comentar, però jo no posaria la salsa per sobre del filet ni del Foi, jo treuria la salsa en una salsera i en el plat li afegiria una mostra en forma decorativa)
Aquesta recepta me la va passar la meva companya de feina Nieves Estevez
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada